قزاقستان به عنوان بزرگترین اقتصاد درمیان کشورهای آسیای مرکزی از بدو استقلال تلاش کرده است برای کمک به پیشرفت اقتصادی و رفاه مناطق مختلف کشور منابع قابل توجهی از سرمایه خارجی را جلب کند.
با توجه به سیاست خارجی چند وجهی این کشور که حفظ و گسترش روابط با کلیه مناطق و بلوکها را در الگوی رفتار قرار داده است این کشور توانسته بیشترین میزان سرمایه مستقیم خارجی را در نزدیک به سه دهه گذشته جذب کند. به عنوان مثال بر اساس آمارموجود در سال 2017 بیش از دوسوم سرمایه مستقیم خارجی ورودی به منطقه آسیای مرکزی توسط این کشور جذب شد. ازبکستان 16 درصد، ترکمنستان 8 درصد و قرقیزستان و تاجیکستان هرکدام 6 درصد سرمایه مستقیم خارجی را درآن سال جذب کردند. این درحالی است که قزاقستان توانست در آن سال 70 درصد سرمایه مستقیم خارجی را جلب کند.
افزون برعواملی همچون منابع طبیعی، بازارهای جدید برای بخش های غیرتجاری، ثبات سیاست های اقتصادی کلان، حجم بزرگ بازار داخلی، نیروی کار ارزان، قابلیت بالقوه بخش های اقتصادی و بهبود محیط کسب و کار مهمترین عوامل جذب سرمایه گذاران خارجی در قزاقستان به شمار می رود. رتبه این کشور درسال 2019 در زمینه فضای کسب و کار 25 بوده است که از دلایل اصلی جذب بیشترین سرمایه در این منطقه توسط این کشور محسوب میشود. در زمینه سرمایه مسقیم خارجی نکته منفی این است که با توجه به اینکه بخش اصلی این نوع سرمایه به لحاظ اشتغال، سرمایه محور است، تاثیر آن در بعد بکار گرفتن نیروی انسانی ناچیز بوده است.
در نوشتار پیش رو شرایط، مزایا و خصوصیات سرمایه گذاری در قزاقستان در دو قالب خبری و پرسش و پاسخ ارائه میشود. به طور کلی مجموع شرایطی که سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این کشور باید مورد توجه قرار دهند در سه بخش روادید، مهیاکردن زمینه اقدام به کسب و کار تجاری و شناسایی زمینههای سرمایه گذاری خلاصه میشود. که در ادامه با تفصیل بیشتر به آنها پرداخته میشود.
- ورود به قزاقستان
سرمایه گذاران برای ورود به قلمرو جمهوری قزاقستان میتوانند یکی از روادید “سرمایه گذار” ، یا “تجارت” را انتخاب کنند.
- ویزاهای “سرمایه گذار”: برای روسا و / یا معاونان رئیس و / یا روسای واحدهای ساختاری و شرکت ها و اشخاص حقوقی مشغول به فعالیت سرمایه گذاری در جمهوری قزاقستان ، و همچنین اعضای خانواده آنها اعطاء میگردد.
- شرایط آغاز کسب و کار تجاری
- ثبت به عنوان مالیات دهندگان
- ثبت به عنوان یک شخص حقوقی
- افتتاح حساب بانکی
- اخذ مجوز فعالیت تجاری
از طریق درگاه www.elicense.kz میتوان در حدود 500 نوع فعالیت کارآفرینی در زمینه صنعت ، معماری و ساخت و ساز ، صادرات و واردات و سایر موارد را درخواست ارائه نمود.
- انتخاب زمینه سرمایه گذاری: صنعت، معماری و ساخت و ساز ، صادرات و واردات
حوزههای سرمایه گذاری
- مناطق ویژه اقتصادی – بخشی از قلمرو جمهوری قزاقستان است که یک رژیم حقوقی ویژه با همه زیرساخت های لازم برای انجام فعالیت و یا فعالیت های اولویت دار را شامل میگردد.
- مالیات بر درآمد شرکت صفر درصد
- مالیات زمین صفردرصد
- مالیات بر املاک صفردرصد
- وجود زیرساخت مقرون به صرفه در بخش های مختلف
- برای پروژههایی که سرمایه گذاری آنها بیش از 1 میلیون م.ر.پ است، جذب نیرو های خارجی بدون سهمیه و بدون مجوزهای کاری انجام میشود. (1 م.ر.پ 2651 تنگه)
- مقالات
- آداب و رسوم قزاقستان, اتاق بازرگانی, اتاق بازرگانی ایران و قزاقستان, اتاق بازرگانی مشترک, اتحادیه اقتصادی اوراسیا, امیر عابدی, تحولات سیاسی در قزاقستان, توافقنامههای تجاری ایران و قزاقستان, جاذبههای گردشگری قزاقستان, خدمات فنی مهندسی قزاقستان, روابط ایران با کشورهای آسیای مرکزی, روابط ایران و قزاقستان, روادید تجاری ایران و قزاقستان, زیرساختهای حمل و نقل قزاقستان, سفرهای تجاری بین ایران و قزاقستان, سیاست خارجی ایران و قزاقستان, صادرات به قزاقستان, صنایع معدنی قزاقستان, فرصتهای سرمایهگذاری در قزاقستان برای ایرانیان, فرهنگ و تاریخ قزاقستان, کشاورزی قزاقستان, نفت و گاز قزاقستان, نقش روسیه در روابط ایران و قزاقستان, همکاریهای اقتصادی ایران و قزاقستان, هیئتهای تجاری ایران و قزاقستان, واردات از قزاقستان