همایش تودر این نشست مدعوین به بررسی چگونگی افزایش مراودات تجاری و نقاط مثبت همکاری های دو کشور پرداختند. سعه روابط اقتصادی خراسان رضوی و قزاقستان برگزار شد

همایش تودر این نشست مدعوین به بررسی چگونگی افزایش مراودات تجاری و نقاط مثبت همکاری های دو کشور پرداختند. سعه روابط اقتصادی خراسان رضوی و قزاقستان برگزار شد

پنج شنبه مورخ 1396/06/02 همایش توسعه روابط اقتصادی خراسان رضوی و قزاقستان  در محل سالن همایش های سازمان صنعت ، معدن و تجارت مشهد با حضور سفیر ج.ا.ایران در قزاقستان،رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان، سرکنسول قزاقستان در استان گلستان ، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان رضوی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی و 150 نفر از مسئولان و فعالان اقتصادی دو کشور برگزار گردید.

 

 

 

 

 

از سال 1393 به بعد روابط ایران و قزاقستان رو به رشد و افزایش بوده است. روابط متعادل    و بدون تنش در همه زمینه ها جزو نقاط مثبت و قابل توجه بین 2 کشور است که مبنای خوبی برای گسترش روابط در آینده می باشد. مجتبی دمیرچی لو افزود: با برنامه های توسعه‌ای که برای سالهای 2030 و 2050 میلادی در قزاقستان اجرا می شود این کشور جایگاه و ارزش بیشتری پیدا خواهد کرد. به همین منظور گسترش روابط به خصوص برای بخش خصوصی منافع زیادی در پی دارد. وی ادامه داد: دیپلماسی اقتصادی که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیگیری می کند با همکاری و هم افزایی بخش دولتی و خصوصی میسر می شود. سفیر ایران در قزاقستان گفت: موافقتنامه تسهیل روابط برای بارزگانان 2 کشور به امضا رسیده که نقش مهمی در گسترش روابط اقتصادی ایفا می کند.  در کنار این موضوع آشنایی بازرگانان و تجار با نظام اداری و قوانین حاکم بر قزاقستان ضروری است.

 

 

  امیر عابدی در ابتدا ضمن  تقدیر و تشکر از میزبانی استان خراسان رضوی ، به معرفی اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان و ارائه اهداف و خدمات اتاق مشترک پرداختند.

ایشان در ادامه با اشاره به شرایط ویژه اقتصادی دو کشور و چشم‌اندازهای پیش‌رو تاکید ویژه بر توجه بیشتر به محصولات صادرات محور در جهت حضور در بازارهای بین‌المللی داشتند. وی با توجه به همسایگی قزاقستان با    دو کشور بزرگ چین و روسیه که از شرکای راهبردی ایران می‌باشند، این کشور را به عنوان یک شریک تجاری مطمئن و مهم در حوزه تجارت خارجی در منطقه برشمرد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان افزود با توجه به مشترکات قومی،مذهبی،تاریخی،توسعه روابط خوب سیاسی دو کشور و سایر مزیت‌ها و فرصت‌های بی شماری که در حوزه تجارت با قزاقستان وجود دارد، متأسفانه امروز شاهد عدم تناسب هستیم و دو مانع بزرگ در روند تجارت ایران با کشور قزاقستان به نظر می رسد  که می‌توان به عدم روابط بانکی و عدم تسهیل روادید تجاری بین فعالین اقتصادی دو کشور اشاره نمود  که با رفع آنها می‌توانیم شاهد افزایش تجارت خارجی و مبادلات اقتصادی دو کشور در آینده ای نه چندان دور باشیم.

وی با معرفی ظرفیت های کشور قزاقستان در بخش های مختلفی نظیر کشاورزی،خدمات فنی و مهندسی، راه و ساختمان و با اشاره به بحث مهم مذاکرات اتحادیه گمرکی اوراسیا،  سرمایه گذاری‌ها و همکاری های مشترک و صدور کالا بین شرکت‌های دانش بنیان دو کشور را از موضوعات مهم روابط اقتصادی ایران و قزاقستان عنوان نمود و کشور قزاقستان را به عنوان یک کشور هدف در حوزه کشت فراسرزمینی بر شمرد.

امیر عابدی در خاتمه ضمن تاکید بر نقش مهم بازاریابی بین دو کشور آن را به عنوان حلقه ی مهم در زنجیره توسعه صادرات تلقی نمود و نقش دولت ها ، اتاق های بازرگانی سراسر کشور، اتاق های مشترک و همچنین بخش خصوصی را برای حضور مستقیم در بازار ها و مذاکرات میدانی بسیار موثر بر شمرد.

 

 

  ایران دوست و همسایه خوبی برای قزاقستان و مورد توجه کشور متبوعم است. اون تالاب اونالبایوف افزود: برخی بازرگانان در مورد قزاقزستان اطلاعات کافی ندارند و اتاق مشترک 2 کشور می تواند در خصوص آگاهی بخشی در این موضوع موثر باشد. وی با برشمردن ظرفیتهای استانهای قزاقستان ادامه داد: امروز رقابتهای اقتصادی باید متکی بر ابزار و فناوریهای نوین باشد. سرمایه گذاران و تجار خراسان رضوی به عنوان یکی از استانهای نزدیک به قزاقستان می توانند با ظرفیتهایی که این استان دارد در بخشهای مختلف اقتصادی کشور متبوعم روابط اقتصادی خود را توسعه دهند.

 

 

 

  در موضوع صادرات، توسعه روابط با قزاقستان از اولویت فعالیتهای اقتصادی این استان است. مرضیه علیرضایی ادامه داد: خطرپذیری سرمایه گذاری در قزاقستان به عدد چهار رسیده که اتفاق خوبی برای توسعه بیشتر روابط است. یکی از این راهها برگزاری همایش،نشست مشترک و میز مذاکره و داشتن مراکز تجاری در کشور هدف است. وی گفت: در برنامه ریزیهای بلند مدتی که برای توسعه صادرات تدوین شده باید تا پایان برنامه ششم توسعه به رشد سالانه 22 درصد برسیم که توسعه روابط و صادرات به قزاقستان در این خصوص اهمیت دارد. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: به دنبال فعالیتهای مشترک دانش بنیان با قزاقستان و توسعه روابط اقتصادی با آن کشور هستیم.

 

  دیپلماسی فعال، ثبات و امنیت قزاقزستان یک امتیاز مهم برای تجار به حساب می آید که می توان از آن به خوبی استفاده کرد. محمدمهدی مروج الشریعه افزود: ارتباط نزدیک قزاقستان با 2 قطب جمعیتی چین و روسیه نیز فرصت مناسبی در اختیار بازرگانان خراسان رضوی است که با بالابردن کیفیت کالاها و خدمات و قیمت مناسب می توان از آن در توسعه اقتصادی بهره گرفت. وی ادامه داد: بخش خصوصی باید خطرپذیری منطقی ورود به بازار جهانی را بپذیرد. ایجاد برند و کار مشترک بین المللی شرکتها نقش موثری در موفقیت آنها ایجاد می کند و شرکتهای فعال در عرصه اقتصادی باید به این سمت حرکت کنند. قزاقستان با جمعیت 17 میلیون نفر در آسیای میانه قرار دارد و بزرگترین کشور محصور در خشکی در دنیا است. حدود 70 درصد مردم این کشور مسلمان هستند. قزاقستان از شمال با روسیه، از شرق با چین، در جنوب شرقی با قرقیزستان، در جنوب با ازبکستان و در جنوب غربی با ترکمنستان همسایه است. سواحل شمال شرقی دریای خزر در خاک این کشور قرار دارد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.