سمینار افزایش روابط تجاری هند و قزاقستان در دانشگاه مقصود ناریق بایف

سمینار افزایش روابط تجاری هند و قزاقستان در دانشگاه مقصود ناریق بایف

هند و قزاقستان در حال تقویت و افزایش روایط تجاری خود از طریق کریدور بین المللی شمال جنوب هستند. در این راستا سمینار یک روزه ای از سوی سفارت هند در قزاقستان و همچنین وزارت امور خارجه جمهوری قزاقستان در دانشگاه مقصود ناریق بایف در آستانه پایتخت قزاقستان برگزار گردید.
این سمینار با سخنرانی آقای دکتر پراساد سفیر هند در قزاقستان آغاز شد ایشان بر اهمیت کریدور شمال جنوب جهت توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور و ارتقای روابط دو کشور تاکید کردند.
علاوه بر ایشان سفیر آشوک سجیانهار، سفیر شریواستاوا، دکتر ژانات مومینکولوف، دکتر اقبالجان قورابایف و دکتر راجو رشی نیز بر روی موانع لجستیکی و استراتژی کاهش هزینه های حمل نقل در کریدور شمال جنوب بویژه بین دو کشور قزاقستان و هند پرداختند. علاوه بر این موارد سرمایه گذاری بر روی زیرساخت های حمل و نقل ریلی، بهره گیری از بندر چابهار جهت افزایش ترافیک و راهکارهای توسعه تجارت در کریدور با توجه به تحریم های اعمال شده از سوی امریکا بر ایران و همچنین تاثیر این تحریم ها به عدم جذابیت کریدور شمال جنوب برای بازیگران اصلی صنعت حمل و نقل بحث نمودند.
در این سمینار آقای هادی کریمی عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران و قزاقستان و مدیرعامل شرکت خدمات دریائی و بندری کاوه در خصوص میزان اثر بخشی کریدور شمال جنوب در تجارت بین دو کشور هند و قزاقستان و همچنین سایر کشورهای حاضر در کریدور و همچنین بر افزایش بهره گرفتن از بال شرقی این کریدور تاکید داشتند. از راهکارهای مطرح شده از سوی ایشان ادغام هوش مصنوعی و بلاک چین در فرآیندهای ترانزیت و همچنین سرمایه گذاری متقابل کشورهای هند و قزاقستان و سایر کشورهای حاضر در کریدور در مراکز لجستیک و بخش حمل و نقل یکدیگر عنوان گردید.
شانکار شینده رئیس هیات مدیره فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های کارگزاران گمرکی و میراث ژیانبایف از دانشگاه مقصود ناریق بایف از دیگر سخنرانان حاضر در سمینار بودند که به بیان نظرات خود جهت افزایش بهره گیری از کریدور بین المللی شمال جنوب پرداختند.
کریدور شمال جنوب به ابتکار اندیشکده مطالعات بین المللی هند پیشنهاد گردید و در سال 2002 توافقنامه اولیه آن بین سه کشور ایران، هند و روسیه امضا شد. در حال حاضر علاوه بر این سه کشور کشورهای قزاقستان، آذربایحان، ارمنستان، عمان، تاجیکستان، سوریه و بلاروس (عضو ناضر) اعضای این کریدور بین المللی هستند. تا سال 2030 پیش بینی میشود با توجه به زیرساختهای ایجاد شده و در حال تکمیل ایران و دیگر کشورهای عضو سالانه حدود 40 میلیون تن انواع کالا از کریدور شمال جنوب عبور نماید.