آستانه – دولت قزاقستان به منظور گسترش منطقه تحقیقات زمین شناسی خود از 1.5 به 2.2 میلیون متر مربع تا سال 2026، فضای سرمایهگذاری را بهبود میبخشد، مقررات استفاده از زیرسطح را به روز میکند و از فناوری هوش مصنوعی برای پردازش دادهها بهره میبرد. تاکنون دو میلیون مترمربع زیرزمین مورد بررسی قرار گرفته است. جلسهای در 3 دسامبر به ریاست نخستوزیر اولژاس بکتنوف در مورد توسعه صنعت زمین شناسی برگزار شد.
در پی افزایش تقاضا برای فلزات خاکی کمیاب، 12 مکان با تأمین مالی دولتی در حال اکتشاف هستند. لیتیوم، یکی از مواد معدنی حیاتی، در مناطق بایانکل، آرال و خزر مورد بررسی قرار گرفته است. وزیر صنعت و ساختوساز قزاقستان، کانات شارلاپایف، اعلام کرد که امسال یک منطقه اکتشاف مواد معدنی جامد به اندازه یک میلیون کیلومتر مربع ایجاد شده که موجب جذب شرکتهای بزرگ چندملیتی مانند ریوتینتو، فورتسکیو و آراس مینرالز به کشور شده است.
بین ژانویه تا سپتامبر، کاربران زیر خاک 4.3 تریلیون تنگه (8.2 میلیارد دلار آمریکا) سرمایهگذاری کردهاند که 125.9 میلیارد تنگه (240.2 میلیون دلار) آن در اکتشافات زمین شناسی صرف شده است. این امر منجر به حفاری 50 حلقه چاه، اکتشاف و تفسیر لرزهای دوبعدی در طول 5923 کیلومتر خطی و اکتشاف سهبعدی در بیش از 1247 کیلومتر مربع شد.
علیرغم پیشتازی قزاقستان در ذخایر فلزی، تولید به دلیل محدودیتهای فعالیتهای اکتشافی کاهش یافته است. بکتنوف بر اهمیت بازنگری رویکردهای فعلی تأکید کرد و افزود که باید سیاستهای شفاف دولتی برای استفاده منطقی و مؤثر از منابع معدنی و توسعه ذخایر جدید پیادهسازی شود.
در این نشست همچنین به استفاده از فناوریهای مدرن از جمله ژئوفیزیک هوایی برای کاهش هزینههای تحقیقات زمینی پرداخته شد. بکتنوف دستور ایجاد یک آزمایشگاه تخصصی معتبر برای تحقیقات سنگشناسی مطابق با استانداردهای بینالمللی را داد و بر لزوم تسریع دیجیتالی شدن دادههای تاریخی و حفظ صحیح آن تأکید کرد.
- اخبار قزاقستان
- آداب و رسوم قزاقستان, اتاق بازرگانی, اتاق بازرگانی ایران و قزاقستان, اتاق بازرگانی مشترک, اتحادیه اقتصادی اوراسیا, امیر عابدی, تحولات سیاسی در قزاقستان, توافقنامههای تجاری ایران و قزاقستان, جاذبههای گردشگری قزاقستان, خدمات فنی مهندسی قزاقستان, روابط ایران با کشورهای آسیای مرکزی, روابط ایران و قزاقستان, روادید تجاری ایران و قزاقستان, زیرساختهای حمل و نقل قزاقستان, سفرهای تجاری بین ایران و قزاقستان, سیاست خارجی ایران و قزاقستان, صادرات به قزاقستان, صنایع معدنی قزاقستان, فرصتهای سرمایهگذاری در قزاقستان برای ایرانیان, فرهنگ و تاریخ قزاقستان, کشاورزی قزاقستان, نفت و گاز قزاقستان, نقش روسیه در روابط ایران و قزاقستان, همکاریهای اقتصادی ایران و قزاقستان, هیئتهای تجاری ایران و قزاقستان, واردات از قزاقستان